Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Στικς κολοκυθιού στο φούρνο

Το καλοκαίρι και τα κολοκυθάκια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Ενώ υπάρχουν τόσο πολλές συνταγές να δοκιμάσει κάποιος και να πειραματιστεί, δυστυχώς περιοριζόμαστε στα ίδια και τα ίδια και το χειρότερο όλων, στα τηγανητά. Δε λέω, είναι πεντανόστιμα τα άτιμα, είναι η εύκολη λύση,  τα βρίσκουμε πολύ εύκολα σε κάθε παραθαλάσσια ταβέρνα και όχι μόνο. 

Τι θα λέγατε όμως σήμερα να τα δοκιμάζατε με έναν άλλο τρόπο? Εξίσου νόστιμο αλλά πολύ πιο υγιεινό




Υλικά:
- 650 γρ κολοκύθια (4 μεγάλα και άσχημα στη δική μου περίπτωση)
- 80 αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
- 30 αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
- 20 γρ διατροφική μαγιά
- 1 μεγάλη κ.σ ρίγανη (3 γρ) 
- ι κ.γ θυμάρι
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε στικς (στα 3 ή 4)
 

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Εγώ χρησιμοποίησα το ταψί της πίτσας για καλύτερο ψήσιμο

3. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε καλά. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να χρσιμοποιήσετε διατροφική μαγιά, μπορείτε να βάλετε παρμεζάνα
 

4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού. 

5.  Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο μείγμα για το πανάρισμα και έπειτα στη λαδόκολλα. Να και μια ιδέα να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. Η Σοφία όπως βλέπετε με βοήθησε στο πανάρισμα και το χάρηκε πολύ. 


6. Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 30-35 λεπτά

Συνοδεύουμε με το τζατζίκι που σας είχα δείξει εδώ 
 
Tips:
- Τα υλικά για το πανάρισμα αρκούν για παραπάνω από 650 γρ κολοκυθάκια. Σας προτείνω να το αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βάζο και να χρησιμοποιήστε την απαιτούμενη ποσότητα ή να φτιάξετε την μισή ποσότητα


  • Η Dina έφτιαξε τα κολοκυθάκια. Στους μεγάλους άρεσαν πολύ ενώ στα μικρά της αγοράκια όχι και τόσο! Μου είπε ότι πρόσθεσε κουρκουμά και δυόσμο

Τέλος να σας υπενθυμίσω: 
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

8 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία, πολύ λαχταριστα!
    Να ρωτήσω κάτι εγώ η άσχετη; Που βρίσκεις διατροφική μαγιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Διατροφική μαγιά πουλάνε σε όλα τα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα. Αν δεν βρεις, ή αν δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις μπορείς να βάλεις παρμεζάνα!

      Διαγραφή
  2. Προτιμώ τα ψητά από οτιδήποτε τηγανιτό Ευαγγελία μου. Λατρεύω τα κολοκυθάκια!Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, καλά κάνεις!εγώ δεν ξέρω να τηγανίζω οπότε έχω σωθεί!!χαχα

      Διαγραφή
  3. Ετσι μου αρεσουν πολυ τα κολοκυθακια.
    Ειτε ψητά είτε τηγανικά. Με τζατζικι μπορώ να φάω πάααρα πολλά ;)
    Εβαλες και ωραία μυρωδικά.

    Η διατροφική μαγια τι ρόλο παίζει στις συνταγές? την βλεπω και σε ξενα σαιτ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα είναι νόστιμα τα άτιμα! Η διατροφική μαγιά είναι πολύ λεπτές νυφάδες με πολλές βιταμίνες και τυρένια γεύση. Τη χρησιμοποιούν όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά γι αυτο έδωσα κ την εναλλακτική με την παρμεζάνα

      Διαγραφή