Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Σκορδομακάρονα από κόκκινες φακές με λιαστή ντομάτα και τσίλι, έτοιμα σε 6 λεπτά



Δεν έχω λόγια για να περιγράψω το πόσο νόστιμο είναι αυτό το φαγητό. Ούτε και εγώ η ίδια δεν περίμενα αυτό το απίθανο γευστικό αποτέλεσμα όταν σκέφτηκα να προσθέσω λιαστές ντομάτες στα "ταπεινά" σκορδομακάρονα. Βέβαια, τα συγκεκριμένα ζυμαρικά που είναι από κόκκινες φακές, είναι νόστιμα από τη φύση τους. Είναι τόσο νόστιμα και υγιεινά που σκέφτομαι πλέον τα ζυμαρικά που θα καταναλώνουμε να είναι μόνο από όσπρια, αφού η θρεπτική τους αξία είναι σαφώς ανώτερη

Υλικά:
- 250 γρ βίδες από κόκκινες φακές 
- 3-4 κ.σ λιαστές ντομάτες
- ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι Μεσσολογγίου
- τσίλι τριμμένο
- 1- 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε 1- 2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλουμε) και τις περνάμε από την πρέσσα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο (δεν ανάβουμε ακόμη το μάτι)

2. Βράζουμε τις βίδες από κόκκινες φακές σε αλατισμένο νερό


3. Εν τω μεταξύ κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια    

4. Οι βίδες από κόκκινες φακές είναι έτοιμες σε 4 λεπτά, οπότε στα 2-3 λεπτά ανάβουμε το μάτι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει το σκόρδο 

5. Αφού έχει κάψει το λάδι, προσέχουμε να μην μαγειρέψουμε το σκόρδο μας για παραπάνω από 1-2 λεπτά, ώστε να μην πικρίσει. Σουρώνουμε τις βίδες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τσίλι τριμμένο


Καλή επιτυχία!


Tip:
-Αντί για τσίλι μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα απλή ή καπνιστή 

Σημείωση
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι  η παρούσα συνταγή δεν είναι διαφημιστική. Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν είναι ευγενική χορηγία της εταιρίας Βιοαγρός.

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

10 σχόλια:

  1. Ωραίο αρωματικό φαγάκι και πολύ ενδιαφέρον προϊόν! Μπράβο Ευαγγελία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ Άρη, πράγματι, είναι φοβερά αυτά τα ζυμαρικά

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία συνταγή! Τα ζυμαρικά από όσπρια θα πρέπει να είναι εξαιρετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ. Ναι, όντως είναι φοβερά κ σκέφτομαι να τα καθιερώσω

      Διαγραφή
  3. Δεν τα γνώριζα αυτά τα ζυμαρικά Ευαγγελία! Πολύ εντυπωσιακά δείχνουν, όσο για τη συνταγή...μας άνοιξες την όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα αν τα βρεις αγόρασε τα, θα σου αρέσουν σίγουρα. Μπορεις βεβαια να τα κάνεις και με απλά ζυμαρικά

      Διαγραφή
  4. Καλά... με τις συνταγές σου πάντα με ξεσηκώνεις!! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τέτοια ζυμαρικά και θα ψάξω να βρω!! Φοβερή συνταγή Ευαγγελία μου!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ καλή μου. Να σαι καλά. Αν τα βρεις να πάρεις οπωσδήποτε, είναι πραγματικά πεντανόστιμα

      Διαγραφή
  5. Πρώτη φορά μαθαίνω για αυτά τα ενδιαφέροντα ζυμαρικά, το επόμενο βήμα είναι να τα βρω και να τα μαγειρέψω, φαίνονται πολύ νόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όντως είναι πολύ νόστιμα και θρεπτικά σε σχέση με τα απλά ζυμαρικά. Τρως όσπρια χωρίς να το καταλαβαίνεις...

      Διαγραφή