Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Ριζότο με 2 είδη μανιταριών



Συστατικά:
- 400 γρ ρύζι
- 400 γρ φρέσκα μανιτάρια
- 15 γρ μανιτάρια πορτσίνι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολ με νερό


2. Πλένουμε και κόβουμε σε φετάκια τα φρέσκα μανιτάρια


3. Τοποθετούμε τις 4 κ.σ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, πολτοποιούμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Όταν σωθούν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί


4. Ρίχουμε λίγο νερό και το ρύζι. Το παρακολουθούμε και κατα διαστήματα ρίχνουμε νερό
5. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τα μανιτάρια πορτσίνι μαζί με το ζουμάκι τους. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί


6. Δοκιμάζουμε και 5-6 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει
7. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα

Καλή Όρεξη!!!