Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Το πιο νόστιμο τζατζίκι


Το τζατζκίκι μου αρέσει πολύ. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να μυρίζω, είχα σταματήσει να το τρώω εδώ και πολλά χρόνια. Η αλήθεια όμως είναι ότι μου είχε λείψει και το συνειδητοποίησα αυτό το χρόνο, που ξέφυγα διατροφικά (σας είχα μιλήσει εδώ για τα κιλά της β εγκυμοσύνης).  Νομίζω ότι περαιτέρω συστάσεις είναι ανούσιες, σήμερα όμως, σας προτείνω μια συνταγή που το αποτέλεσμα της είναι ιδιαίτερα γευστικό. Να προσθέσω ότι μπορείτε να παραλείψετε το σκόρδο ή να το μειώσετε/ αυξήσετε , ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε. 

Υλικά:
- 400 γρ γιαούρτι (χρησιμοποίησα από βιολογική μη γεννετικά τροποποιημένη σόγια)
- 250 γρ βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα του
- 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ λευκό πιπέρι
- 2 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μυλόξιδο)
- 3 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσσα


Εκτέλεση:
1.Τρίβουμε το αγγούρι από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και το τοποθετούμε σ'ένα σουρωτήρι και αυτό με τη σειρά του πάνω από ένα βαθύ μπολ (δε θέλουμε να ακουμπάει στον πάτο). Το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να φύγουν τα υγρά. Το ζουμί που μένει είτε το πίνουμε, είτε το κάνουμε παγάκια για να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας. (κοιτάξτε εδώ αναλυτικά αν θέλετε )


2. Προσθέτουμε το αγγούρι καθώς και τα υπόλοιπα υλικά σ΄ένα μπολ και ανακατεύουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο


Για να δείτε και άλλα ντιπ πατήστε εδώ

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

2 σχόλια: