Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Σκόνη αποξηραμένης, πράσινης πιπεριάς

Ένας πολύ βασικός κανόνας στην υγιεινή διατροφή, είναι ότι καταναλώνουμε μόνο φρούτα και λαχανικά εποχής. Τώρα λοιπόν που οι πιπεριές είναι στην καλύτερη τους εποχή, το εκμεταλλευόμαστε και τις αποξηραίνουμε, ώστε να τις έχουμε όλους τους υπόλοιπους μήνες. Παλιότερα τις διατηρούσα ολόκληρες ή κομμένες, στην κατάψυξη. Όταν τις ξεπάγωνα δεν είχαν βέβαια την υφή που ήθελα αλλά στις σάλτσες ή στην πίτσα που τις χρησιμοποιούσα ήταν μια χαρά. 



Υλικά:
- Πράσινες πιπεριές 

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στα σχαράκια του αποξηραντή. Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησα το μαντολίνο γιατί παραήταν λεπτοκομμένες και δεν μπορούσα ούτε να τις πιάσω. 


2. Επέλεξα να τις αποξηράνω στους 70 βαθμούς από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ώστε να κάνω και χρήση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ. Αν τις κόψετε σε πιο χοντρά κομμάτια θα χρειαστείτε περισσότερες ώρες. Συνεχίζουμε την αποξήρανση μέχρι να είναι τελείως στεγνές ώστε να μπορούν να γίνουν σκόνη

3. Αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποξήρανσης, τοποθετούμε τις πιπεριές στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Διατηρούμε σε γυάλινο βαζάκι. 


Γιατί αν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία? Τι θα κάνουμε τη σκόνη? Άντε να σας το αποκαλύψω...θα ακολουθήσουν και άλλες αποξηράνσεις λαχανικών ώστε να φτιάξουμε "pizza mix" ααα, δεν αποκαλύπτω άλλες λεπτομέρειες!
 


Για να δείτε και άλλες συνταγές με τη χρήση του αποξηραντή (πατήστε εδώ)

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

6 σχόλια: