Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Φρέσκια λεμονάδα με τζίντζερ και πραγματική στέβια


Η ζέστη είναι αφόρητη και ο καθένας για τους δικούς του, προσωπικούς λόγους, δεν μπορεί να είναι στη θάλασσα. Τουλάχιστον ας γευτούμε μια  φρέσκια, αρωματική, δροσιστική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη, χωρίς επεξεργασία, ώστε να λάβουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά από το λεμόνια αλλά και από το γλυκαντικό που θα επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε πως είναι η πραγματική στέβια. Αυτά τα σκουροπράσινα, αποξηραμένα φύλλα, αυτά είναι που έχουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και είναι ένα "καθαρό" προϊόν χωρίς επιπλέον επεξεργασία πέρα από την αποξήρανση. 



Υλικά:
- 1.5 Lt νερό
- 5 κ.σ σιρόπι αγαύης ή μέλι ή και περισσότερο
- μια χούφτα αποξηραμένα φύλλα στέβιας 
- χυμό από 4 λεμόνια
- λεμόνι σε φέτες
- 3-4 φέτες φρέσκου τζίντζερ

Εκτέλεση:
1. Διαλύουμε σε λίγο νερό την αγαύη ή το μέλι. Χτυπάμε με μιξεράκι ή με ένα πιρούνι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, μια χούφτα αποξηραμένα φύλλα στέβιας, 3-4 φέτες φρέσκου τζίντζερ και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά

2. Λίγο πριν να την σερβίρουμε στίβουμε τα λεμόνια, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και φέτες λεμονιού

Tips
- Προσθέστε και άλλο μέλι ή σιρόπι αγαύης αν δεν έχετε στέβια
  
- Το τζίντζερ δεν το συμπαθώ, το χρησιμοποιώ ελάχιστα και συνήθως με ενοχλεί. Σας παρακαλώ όμως μην το παραλείψετε, ακόμη και αυτά τα 4 φετάκια προσδίδουν άρωμα και γεύση στη λεμονάδα και πιστέψτε με, της πηγαίνουν πολύ!




Τέλος να σας υπενθυμίσω: 
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

10 σχόλια:

  1. Αγαπώ λεμονάδα και τζίντζερ, αν και τα έχω δοκιμάσει μαζί μόνο ως γιατροσόφι κατά της ναυτίας, χωρίς δηλαδή γλυκαντική ουσία. Θα δοκιμάσω όμως και την πρότασή σου! Είναι η εποχή της λεμονάδας, φαίνεται! Αυτές τις μέρες ετοιμάζω post για ροζ λεμονάδα χωρίς ζάχαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ δεν το συμπαθώ το τζίντζερ, στη λεμονάδα πηγαίνει πολύ! Όντως το τζίντζερ ενδείκνυται κατά της ναυτίας. Μου έχεις εξάψει την περιέργεια...ροζ λεμονάδα!!!!

      Διαγραφή
  2. Τις ωραίες οι λεμοναδες! Συμφωνώ για την επεξεργασμενη στεβια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Άρη. Δυστυχώς υπάρχει παραπληροφόρηση και καλό θα ήταν να ακούγεται κ η αλήθεια

      Διαγραφή
  3. Τα φύλλα στεβιας που τα βρίσκουμε;
    Επισης τι προσθέτουμε για να γίνει ροζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φύλλα στέβιας τα είχα αγοράσει πριν από χρόνια από ένα μπαχαράδικο στον Πειραιά, τον Μανδραγόρα. Πλέον, θα τα έχουν πολλά μαγαζιά ακόμη και τα συνοικιακά. Για να γίνει ροζ μπορείς να βάλεις λίγο χυμό από καρπούζι ή φράουλα ή σκόνη από αποξηραμένα κράνμπερις που βοηθάνε πολύ και σε γυναικολογικές λοιμώξεις. Το χειμώνα μπορείς να βάζεις τα φύλλα στέβιας στο τσάι σου χωρίς να χρειαστεί να προσθέσεις άλλη γλυκαντική ουσία.

      Διαγραφή
  4. Ευαγγελία ό,τι πρέπει η λεμονάδα για την καταπολέμηση της ζέστης!!! Φιλάκια πολλά και καλή σου συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πραγματική είναι σούπερ γευστική και δροσιστική.Καλή συνέχεις κ σε σένα καλή μου

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία λεμονάδα Ευαγγελια.
    Ενδιαφέρον έχει και η προσθήκη στέβειας σε αποξηραμένα φυλλα. Φαντάζομαι ετσι είναι καλύτερα.
    Το τζίντζερ το αγαπάω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα φύλλα είανι η πραγματική στέβια κ σίγουρα γλιτώνεις θερμίδες χρησιμοποιώντας τα κ βεβαιως δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με χημικά συστατικά που δεν μεταβολίζονται

      Διαγραφή