Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ρεβύθια Τίκα Μασάλα με φαγόπυρο


Την Ινδική κουζίνα την γνώρισα στην Αγγλία, όταν είχα πάει για μεταπτυχιακές σπουδές. Μου άρεσε πάρα πολύ, έτρωγα πολύ συχνά και πάντα μου έλειπαν αυτές οι γεύσεις όταν γύρισα στην Ελλάδα. Παλιότερα είχα αγοράσει έτοιμες σάλτσες Κορμά και Τίκα Μασάλα, αλλά δεν είχαν σχέση με αυτό που γευόμουν στην Αγγλία, έτσι το εγκατέλειψα το σπορ. Το μπαχαροπολείο που ψωνίζω, είναι πολύ ενημερωμένο και πάντα με εκπλήσσει ευχάριστα. Όταν διαπίστωσα ότι είχε μείγμα Τίκα Μασάλα, σκέφτηκα "Βρε λες" και το πήρα..και πολύ καλά έκανα!
  


Υλικά:
- 350 γρ ρεβύθια (βρασμένα)
- 150 γρ φαγόπυρο (ωμό)
- 200 γρ κρεμμύδι (2-3 μέτρια)
- 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 8 γρ φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ.γ τίκα μασάλα
- 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ κύμινο
1/2 κ.γ κόλιανδρο
- 1/2 κ.γ τσίλι
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το φαγόπυρο για 20 λεπτά 


2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. 

Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά από την αρχή


3. Αφού έχει σοταριστεί καλά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τα βρασμένα ρεβύθια. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα 


Σερβίρουμε με φαγόπυρο, κινόα ή μαύρο ρύζι


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου