Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης που θυμίζει τυροκαυτερή


Εκεί που λέω, έχω κλείσει από συνταγές με ρεβύθια, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό να δοκιμάσω, τότε είναι που αυτοαναιρούμε και σας παρουσιάζω ακόμη μια συνταγή, με αυτό το καταπληκτικό και εξαιρετικά θρεπτικό όσπριο. Το συγκεκριμένο χούμους, εκτός από νόστιμο και πρωτότυπο είναι και πολύ χορταστικό. Συνηθίζω να το καταναλώνω το απόγευμα με κάποιο παξιμαδάκι ή πιτούλα, ώστε να έχω δυνάμεις να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της ημέρας και να καταφέρω να κάνω και το τρεξιματάκι μου το βράδυ (στον διάδρομο). 


Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε για τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmetΤο Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet. Αν θέλετε να στηρίξετε τη συμμετοχή μου, μπορείτε να πατήσετε εδώ, τσεκάρετε το "Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές", εισάγετε το email σας και πατήσετε done
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων


Υλικά:
- 300 γρ ρεβύθια βρασμένα
- 8-10 πιπεριές Φλωρίνης
- ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 2 σκ σκόρδο περασμένες από την πρέσα 
- 2 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
- καπνιστή πάπρικα ή/και μπούκοβο
ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

προαιρετικά ώστε να θυμίζει πίτσα 
- αποξηραμένο βασιλικό
- 2 κ.σ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον

2. Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβύθια. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν και τα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 30 λεπτά δηλαδή

3. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις πλένουμε, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 σε αέρα για 30 λεπτά 

4. Στη συνέχεια, και ενώ είναι ακόμα ζεστές οι πιπεριές, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αυτό το κάνουμε για να "ιδρώσουν" και να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα


5. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι χρειάζεται ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

6. Διατηρούμε στο ψυγείο σε τάπερ

Tips:
- Βράζουμε όλη τη συσκευασία με τα ρεβύθια και αυτά που περισσεύουν τα διατηρούμε στην κατάψυξη, χωρισμένα σε μερίδες ώστε να έχουμε ανά πάσα στιγμή μέσα στη βδομάδα έτοιμα όσπρια προς κατανάλωση.




Για να δείτε και άλλα ντιπ πατήστε εδώ
 
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

6 σχόλια:

  1. Μμμμ νοστιμιές...Μου αρέσει πολύ η ιδέα σου.Θα το δοκίμαζα άνετα!
    Μπράβο για τον διαγωνισμό!Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και ελπίζω να το δοκιμάσεις. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα! Έκανα σήμερα τη συνταγή, πολύ νόστιμη! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Χαίρομαι τόοοοσο πολύ που σου άρεσε. Ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να με ενημερώσεις. Ελπίζω να βρεις και άλλες συνταγές που να σου αρέσουν. Θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Ευαγγελία! Θεϊκό μου φαίνεται το ντιπ σου... θα το φτιάξω αύριο!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή