Αγαπημένο κλασικό,ελληνικό φαγητό. Πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για τις κρύες μέρες που διανύουμε.
Υλικά:
- 500 γρ ξερά φασόλια
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 κλωναρακια σέλερι και από το 1 και τα φύλλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κ.γ κάρι
- μια τσιμπιά κίμινο
- χυμό λεμονιού
- 500 γρ χυμό ντομάτας
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες
2. Ξεκινάμε να βράζουμε τα φασόλια. Μόλις αρχίζουν να βγαίνουν οι πρώτοι αφροί, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και αλλάζουμε το νερό. (Εγώ το κάνω 2 φορές)
3. Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν. Μετά από 20 - 25 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το αλάτι
4. Μετά από 10-15 λεπτά ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά και έπειτα προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές.
5. Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στα φασόλια, συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σέλερι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
6. Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού, ωμό ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο ή γλυκιά πάπρικα
Tips:
- Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα των φασολιών. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τους χρόνους ανάλογα
- Προτιμώ να την καταναλώνω αφού έχει κρυώσει αρκετά
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στο διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet, πατήστε εδώ
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Από τα πιο αγαπημένα φαγητά! Μου αρέσει που βάζεις πιπεριά φλωρίνης. Θα το δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ εμένα η φασολάδα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Η πιπεριά Φλωρίνης της πηγαίνει πολύ. Αν το δοκιμάσεις να μου πεις την γνώμη σου σε παρακαλώ. καλημέρα
Διαγραφή