Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Πολύσπορο ψωμί ολικής


Αυτό το ψωμί πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Είναι πολύ νόστιμο, θρεπτικό, γίνεται πολύ γρήγορα και κυρίως ξέρετε τι τρώτε. Ψωμί από αλεύρι και όχι από ελαστική μάζα αρτοποιίας.  Η ποσότητα των σπόρων είναι "τόσο όσο". Τους βρίσκεις σε κάθε μπουκιά και σε κάνουν να μασάς με μανία (εμένα τουλάχιστον). 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Χούμους από λευκά φασόλια


Τα χούμους μου αρέσουν πολύ. Πως να μην μου αρέσουν άλλωστε? Έχουν βελούδινη γεύση, είναι θρεπτικά και προσθέτοντας κάθε φορά κάποιο μπαχαρικό ή λαχανικό έχεις ένα καινούργιο και νόστιμο πιάτο. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να δοκιμάσω να το φτιάξω με λευκά φασόλια αντί για ρεβίθια και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Για να με διευκολύνω έχω πάντα έχω βρασμένα όσπρια στην κατάψυξη ώστε να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σε οποιαδήποτε συνταγή!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμα μπισκότα πορτοκαλιού με βρώμη και σταγόνες σοκολάτας


Αν σας αρέσει η επίγευση του πορτοκαλιού στα γλυκά τότε θα ενθουσιαστείτε με αυτά τα κουλουράκια. Γίνονται πολύ γρήγορα, ικανοποιούν την ανάγκη μας για γλυκό, είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και χάρη στην βρώμη και το αλεύρι ολικής είναι άκρως χορταστικά. Για την παρασκευή τους δε θα χρειαστείτε μίξερ και είναι σούπερ υγιεινά. Είναι ιδανικά και για μικρά παιδιά λόγω των θρεπτικών τους συστατικών.