Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ντιπ Πιπεριάς Φλωρίνης

Οι πιπεριές Φλωρίνης βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα αγαπημένα μου λαχανικά. Το συγκεκριμένο ντιπ το φτιάχνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εννοείται βέβαια ότι όλα αυτά τα χρόνια το φτιάχνω με διαφορετικούς τρόπους. Ενδεικτικά, πολύ καυτερό με μπούκοβο, με πελτέ ντομάτας, με φέτα, με αποξηραμένα μυρωδικά. Η συνταγή που σας παρουσιάζω σήμερα είναι η βασική. Δοκιμάστε το και προσθέστε υλικά σύμφωνα με το γούστο σας.



Υλικά:
- 700 γρ πιπεριές Φλωρίνης (περίπου 16)
- ελαιόλαδο
- ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φουρνο μας στους 200 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα 

2. Πλένουμε, καθαρίζουμε - κόβουμε δηλαδή τα καπάκια απο τις πιπεριές και τις βάζουμε στη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά (θα μαυρίσουν αλλά δε μας πειράζει)

3. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι, λάδι σύμφωνα με το γούστο μας. 

4. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο, σε γυάλινο τάπερ

Πρόταση Σερβιρίσματος
- Μπορείτε να το φάτε ως σνακ με παξιμαδάκια ή φρυγανισμένο ψωμί.  
- Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τη σος στη σαλάτα, να το προσθέσετε σε σάλτσα ντομάτας αλλά και να αντικαταστήσει τη σάλτσα ντομάτας σε ζυμαρικά ή σε πίτσα. Εγώ πάντως το τρώω και με το κουτάλι όταν θέλω να τσιμπολογήσω κάτι. 

  • Η Γεωργία έφτιαξε το ντιπ και είπε "Δεύτερη φόρα που φτιάχνω το ντιπ πιπεριάς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα...Ευτυχώς πρόλαβα να το φωτογραφίσω γιατί τελειώνει...Ντιπ στη σαλάτα, ντιπ και στο φαγητό...Είναι πεντανόστιμο, πανεύκολο, τρώγεται και σκέτο. Εξαιρετικό συνοδευτικό...για όλα τα γούστα..."


  • Η Στέλλα έφτιαξε το ντιπ και είπε "Είναι τέλειο !! Μόλις το έκανα το ντιπ και όπως το περιγράψατε , δεν "παίζεται " κορίτσια μου"


Η Στέλλα έφτιαξε το ντιπ και είπε "Έκανα το ντιπ με τις πιπεριές Φλωρίνης κ είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!! Ανυπομονώ να κάνω κ άλλες σου συνταγές!!!...."



Για να δείτε και άλλα ντιπ πατήστε εδώ

Τέλος να σας υπενθυμίσω:


8 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμη φαίνεται η συνταγή για ντιπ κόκκινης πιπεριάς!!
    Μου αρέσει πάρα πολύ η πιπεριά Φλωρίνης!!! Θα δοκιμάσω το ντιπ σε όλες τις παραλλαγές που έδωσες!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οκ, θα περιμένω νέα σου. Ξέχασα να διευκρινίσω ότι δεν είναι απαραίτητο να τις ξεφλουδίσετε!!!!

      Διαγραφή
  2. Μπραβο κοπελα μου!!!!! Ταλαντουχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπωωωωωωω καταπληκτική συνταγή! Μου έτρεξαν τα σάλια και είμαι και στο γραφείο... ευχαριστούμε Ευαγγελία! Pin-άρεται για άμεση παρασκευή :)

    www.artdecorationcrafting.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσα να το αποθηκευσω σε βαζο.σαν τη σαλτσα ντοματας Ή δεν θα αντεξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, βεβαίως αρκεί να ακολουθήσετε τους κανόνες για σωςτη κονσερβοποιηση. Αν θέλετε διαβάστε εδω πως γινεται http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/08/saltsa-ntomatas-oikiaki-konservopoiisi.html

      Διαγραφή