Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σπανακόρυζο με μπόλικα μυρωδικά


Υλικά:
- 1 κιλό κ κάτι σπανάκι
- 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3-4 χούφτες ρύζι καρολινα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαιντανό
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκλήθρες
- 100-150 γρ ελαιόλαδο
- λεμόνι

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε πάρα πολύ καλά το σπανάκι. Αρχικά ένα – ένα φύλο το ξεπλένουμε πολύ καλά. Έπειτα το βάζουμε σε λεκάνη με νερό αλάτι και ξίδι και αλλάζουμε το νερό τουλάχιστον 3 φορές (ανάλογα το χώμα που βγάζει)


2. Σε μια μεγάλη και ψιλή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο


3. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα 2 ξερά κρεμμύδια. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα τα οποία κόβουμε σε ροδέλες


4. Εφόσον το σπανάκι μας είναι έτοιμο το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια  και το τοποθετούμε στη κατσαρόλα


5. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να χάσει το σπανάκι τον όγκο του


6. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ βάζουμε λίγο νερό στο βραστήρα να βράσει


7. Τα υγρά που έχουν βγει από το σπανάκι  λογικά αρκούν για να μαγειρευτούν για 10 λεπτά, αν όχι προσθέστε λίγο νεράκι


8. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το ρυζάκι και βραστό νερό


9. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα μυρωδικά. Τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται


10. Από τη στιγμή που ρίξαμε το ρύζι το φαγητό θέλει άλλα 10-15 λεπτά για να είναι έτοιμο


Ανακατεύουμε συχνά και κοιτάμε μήπως χρειάζεται νερό. Συνιστώ να το βάζετε λίγο – λίγο για να μη γίνει νερουλό



Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού και πιπέρι







Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν το δοκιμάσετε
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου