Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Καροτοσαλάτα με μήλο και ρόκα




Υλικά:

- 4 μεγαλούτσικα καρότα

- 2 μήλα (προτιμήστε ξινόμηλα)

- ½ ματσάκι ρόκα

- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

- 15-20 φύλλα δυόσμου

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι

- Λεμόνι



Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα μήλα . Τα τρίβουμε από τη μεγάλη πλευρά του τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ


2. Στίβουμε το λεμόνι και το βάζουμε στα καρότα με τα μήλα για να μην μαυρίσουν. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού


3. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια και το δύοσμο. Τοποθετούμε μαζί με τα καρότα και τα μήλα και ανακατεύουμε


4. Αλατίζουμε, βάζουμε ελαιόλαδο κατά βούληση και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά



Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, κρεμμυδάκι ή δυόσμο εάν χρειάζεται, κατά βούληση 

 


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

2 σχόλια:

  1. Τι ωραία σαλάτα είναι αυτή!!! Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, πιστεύω όμως ότι θα συνοδεύει άριστα μια βραδιά με φαγητό !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι που σου αρέσει. κ εμένα είναι από τις αγαπημένες μου

      Διαγραφή