Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Καστανό ρύζι με λαχανικά σωτέ



Υλικά:
- καστανό ρύζι περίπου 1/2 κούπα (ωμό)
- 2 κρεμμύδια
- 1/2 λάχανο
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κ.γ πολτό σκόρδο ή 2 σκελίδες περασμένες από την πρέσα
- Ελαιόλαδο
- 1/2 Φλυτζάνι λευκό κρασί
- Κάρυ, πάπρικα (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Χυμό λεμονιού 

 Εκτέλεση:

1. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη

2. Κόβουμε τα λαχανικά. Τα κρεμμύδια σε φετάκια,  το λάχανο σε χοντροκομμένες λωρίδες, την πιπεριά στη μέση και μετά σε λεπτές λωρίδες



3. Τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα και ξεκινάμε να σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι


4. Μετά από λίγο, αφού έχει μαραθεί το κρεμμύδι, συνεχίζουμε με το λάχανο, την πιπεριά και το σκόρδο. Ρίχνουμε και άλλο αλάτι. Αυτό το κάνουμε για να μαραθούν πιο γρήγορα τα λαχανικά



5. Μετά από 2-3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα, κάρυ και λεμόνι κατά βούληση.



Καλή Όρεξη!!!!


Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν το δοκιμάσετε
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές 

8 σχόλια:

  1. ωραία και αυτή η συνταγή σας!
    την κρατώ.

    το καστανό ρύζι νομίζω πως θέλει μούλιασμα για να βράσει πιο γρήγορα. Εσύ, Ευαγγελία μου, το μουλιάζεις από νωρίτερα;

    Καλημέρα!
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Αλεξια μου. Ναι το μουχλιάζω μισή ωρίτσα. Υπάρχει ομως και μάρκα το οποίο δεν χρειάζεται μούδιασμα αλλα δεν το χρησιμοποιώ διότι δε μου αρεσει καθόλου, ειναι σαν στάχυ. Επειδή δεν ξερω ομως τι χρησιμοποιεί ο καθένας έγραψα ...σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας....

      Ελπιζω να βοήθησα. Ειναι πολυ νόστιμο κ με ρύζι μπασματι ληστεία απλό λευκό σπυρωτο....

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία υλικά Ευαγγελία !! Το καστανό ρύζι είναι τόσο θρεπτικό !!! Μου αρέσει που έβαλες και λάχανο !! Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα. Άρη. Ναι, το προτιμά ε το κάστανο ρύζι. Θέλει περισσοτερο ώρα για να βράζει αλλα αξίζει ο κόπος

      Διαγραφή
  3. Μμμμ νοστιμο και σουπερ θρεπτικό!

    Καλή εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το έλεγα ένα σαφώς πιο "προχωρημένο" και μυρωδάτο λαχανόρυζο, Ευαγγελία, καθώς το καστανό ρύζι έχει πολύ διαφορετική υφή.
    Νοστιμιά που τρώγεται σκέτη, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και κάτι άλλο...
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα. Καλως ήρθες στο blog μου. Ετσι ακριβώς ειναι οπως τα λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή