Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Φαλάφελ φούρνου (ρεβυθοκεφτέδες)

Η διατροφική αξία των οσπρίων είναι αδιαμφισβήτητη και γι` αυτό αποτελούν μια από τις βασικότερες κατηγορίες τροφίμων της μεσογειακής διατροφής. Τα ρεβίθια πιο συγκεκριμένα, είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών.


Οι τρόποι που συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε τα όσπρια είναι αρκετά περιορισμένος.  Οι συνηθέστεροι τρόποι είναι  σούπα, στο φούρνο, χούμους και σαλάτα. Η σημερινή συνταγή είναι ξενόφερτη. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα πολλές συνταγές με ελάχιστες παραλλαγές. Πήρα μια ιδέα λοιπόν για τον βασικό τρόπο και σας παρουσιάζω τη δική μου ελληνική και υγιεινή εκδοχή.