Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αρακάς με πράσο και σιτάρι





Συστατικά:
- 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
- 100 γρ σιτάρι
- 2 πράσα ολόκληρα
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 μέτριες πατάτες
- 1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ πολτό σκόρδου ή 2-3 σκελίδες σκόρδο
- Αποξηραμένο άνιθο ή φρέσκο
- Αλάτι – πιπέρι
- Eλαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα – τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο 

2. Κόβουμε τα πράσα σε σχετικά χοντρές ροδέλες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε όλα στη κατσαρόλα

3. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανάβουμε το μάτι


4. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά καλά και προσθέτουμε τον αρακά



5. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε καλά


6. Προσθέτουμε το σιτάρι, τις ντομάτες, τις πατάτες κομμένες στα 4


7. Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές και τις προσθέτουμε


8. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και άνιθο (όχι πολύ γιατί δίνει έντονη γεύση στο φαγητό). Εγώ προτιμώ τον αποξηραμένο και πρόσθεσα περίπου 1 κουταλιά της σούπας
 
9. Προσθέτουμε βραστό νερό τόσο ώστε να καλυφτεί σχεδόν όλο το φαγητό μας


10. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και όταν ξεκινήσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε στο 7 και μαγειρεύουμε με καλά κλειστή τη κατσαρόλα για 45 λεπτά


11. Δοκιμάζουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι- άνιθο αν χρειάζεται.


Αν το προτιμάτε πολύ κοκκινιστό προσθέτουμε και ένα πελτεδάκι στην αρχή αλλιώς το αφήνουμε ως έχει



Συνοδεύουμε με φέτα και λεμόνι





Μου αρέσει πολύ η αντίθεση που κάνει το σχετικά σκληρό στάρι με τον μαλακό αρακά. Δοκιμάστε το και πιστεύω ότι θα αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε τον αρακά σας



Τέλος να σας υπενθυμίσω:

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το συνδυασμό δεν τον έχω σκεφτεί ποτέ!! Είμαι σίγουρη ότι θα τον λατρέψω γιατί μου αρέσει πολύ και ο αρακάς και η γεύση του σιταριού.
    Καλό Σ/Κ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή