Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Βίδες με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας



Συστατικά:
- 4 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- 1/2 συσκευασία τυρί Philadelphia 12% λιπαρά
- αλάτι
- ελάχιστη ζάχαρη
- εστραγκόν
- ζυμαρικά της αρεσκέιας σας (οι βίδες ταιριάζουν καλύτερα)

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν

2. Πλένουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη



3. Στον πάτο μιας κατσαρόλας βάζουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε με ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφτεί ο πάτος. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά



4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό από τις 4 ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατίζουμε
5. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου- μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
6. Προς το τέλος, ρίχνουμε το εστραγκόν και κατεβάζουμε από τη φωτιά



7. Τέλος βάζουμε τη μισή συσκευασία από το Philadelphia και ανακατεύουμε καλά

8. Σερβίρουμε με βίδες


Καλή Όρεξη!!!

Σημείωση:
Δεν έχετε δοκιμάσει πιο νόστιμη σάλτσα, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ. Τη συνταγή μου την είχε δώσει πριν από 10 δέκα χρόνια περίπου, μια από τις καλύτερες μαγείρισσες που έχω γνωρίσει

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

3 σχόλια:

  1. Αααχ πρέπει να είναι καταπληκτική συνταγή!! Θ α την δοκιμάσω τώρα που κάθομαι σπίτι!!Ντομάτα+τυρι κρέμα+ζυμαρικά= Μουρλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο έχεις!Με ντομάτες γίνεται τέλεια!!Έτσι μ'αρέσει κι εμένα και μάλιστα και με ντοματίνια!Ειλικρινά από τα πιο νόστιμα πιάτα κι ας είναι απλό!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσια, δοκιμάστε το οπωσδήποτε.Θα περιμένω τα σχόλια σας. Καλωσήρθατε στη blogoπαρέα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή