Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009

Δροσερή Κοτοσαλάτα



Λεμονάτη Φασολάδα




Συστατικά:
- 500 γρ φασόλια
- 2 καρότα
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
- τουλάχιστον 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Αφήνουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό
2. Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 30-40 λεπτά. Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια
3. Αν μετά από 30 λεπτά τα φασόλια μας είναι σχεδόν ωμά ή πετάξτε τα και φτιάξτε μια μακαρονάδα η οπλιστείτε με υπομονή γιατί άγνωστο πότε θα είναι έτοιμα...
4. Λίγο πριν τα 30-40 λεπτά ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, πολτοποιούμε το σκόρδο και τρίβουμε τα καρότα στο πλέντερ
5. Μετά από 30-40 λεπτά λοιπόν, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράζουν ξανά τοποθετώντας μέσα το καρότο, τα κρεμμυδια, το σκόρδο και τη ρίγανη
6. Συνήθως χρειάζεται άλλη μισή ωρίτσα βέβαια αυτό εξαρτάται από τη διάθεση των φασολιών οπότε δοκιμάζετε μέχρι να είναι έτοιμα. Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το χυμό των 2 λεμονιών
7. Ρίχνουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε. 1 κουταλιά της σούπας ανά πιάτο είναι η συνιστώμενη ποσότητα

Καλή Όρεξη!!!

Σημείωση:
Στη φασολάδα της φωτογραφίας μου "έπεσε" λίιιιιιιιγο καρότο παραπάνω