Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Παντζαροσαλάτα




Συστατικά:
- 6-8 μέτρια παντζάρια
- 1 ξινόμηλο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. καρύδια
- ξύδι κατά βούληση
- ελαιόλαδο κατά βούληση
- αλάτι

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται σχετικά εύκολα

2. Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σως. 

3. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και αλάτι

4. Συνεχίζουμε με τα παντζάρια. Τα τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα

5. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια

6. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το ξινόμηλο

7. Ρίχνουμε τη σως γιαουρτιού και ανακατεύουμε

Καλή Όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου