- 2-3 μελιτζάνες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ή 1 γεμάτη κουταλιά σκόνη σκόρδου
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά και να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά
2. Τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά (προσοχή να μην ξεραθούν). Ταυτόχρονα ψήνουμε και τις πιπεριές Φλωρίνης
3. Ρίχνουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί με το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
3. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις ρίχνουμε στο μείγμα μελιτζάνας.
4. Ρίχνουμε επίσης το μαϊντανό, το κρεμμύδι και τα καρύδια
5. Διατηρείτε για αρκετές μέρες στο ψυγείο αλλά είναι τόσο νόστιμη που αμφιβάλλω αν θα μείνει...
Καλή Όρεξη!
Για να δείτε και άλλα ντιπ πατήστε εδώ
Για να δείτε και άλλα ντιπ πατήστε εδώ
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Φαίνεται πολύ ωραία συνταγή. Θα την δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα οπωσδήποτε! Με το σκόρδο να δω τι θα γίνει :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία δοκίμασε την και πες μου!!! Μη σε φοβίζει το σκόρδο, βάλε όσο αντέχεις! Έστω καιλίγο όμως δίνει ωραία γεύση
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπα δεν είναι ότι δεν το αντέχω ίσα ίσα που μου αρέσει πολύ! Για την "αύρα" που αφήνει.... αναφερόμουνα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή